sors, mint esély alapítvány

alapítás éve: 2007

Fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk a hajléktalanokról

A hajléktalan embereket tőlünk „csak” négy fal választja el.

Van aki egy könyvtárban dolgozott, de egy családi tragédia elindította a lejtőn. Meghalt a 10 éves kisfia, teljesen belerokkant. Az alkohol bódulatában tudott csak élni. A válás során utcára került, majd beköltözött egy hajléktalanszállóra.

Ha van lehetőségünk, segítsük a hajléktalan embereket. Sok esetben már annak is örülnek, ha meghallgatjuk Őket és rohanhatunk tovább a vonatunkhoz.   

Egy 22 éves lány szklerózis multiplex betegség miatt már nem tudta tovább támogatni az alkoholproblémával küzdő édesanyját és az utcára került. Már két mankóval járt, Lolkának és Bolkának nevezte el Őket.

Szegénység miatt az édesanya női hajléktalanszállón, az édesapa férfiszállón él, mert a családosban nem volt hely. Két gyermekük nevelőszülőhöz került. Hétvégenként a nevelőszülő elviszi a gyerekeket a női szállóra, oda megy az édesapa és együtt lehet a család.  

Egy 36 éves nő Budapesttől 270km-re élt egy faluban. Egyik nap az óvónéni elhozta az ovisokat a fővárosi állatkertbe, de a zebrán áthaladó 5 évesek közé hajtott egy autó. A 36 éves nő kislánya életét veszítette. A szülők elváltak, az édesanya alkoholista lett. Budapesten akart új életet kezdeni, de egyik nap Őt is baleset érte. A kórházból átmenetileg egy hajléktalanszállóra költözött.  

Ha látunk az utcán, aluljáróban, padon, vagy a földön fekve nőket, férfiakat gondoljunk arra, hogy Nekik is van hasonló történetük, drámájuk, ami eltörte Őket. Nem képes mindenki felállni, újratervezni, meggyógyulni.

GYERMEKVÉDELMI SZAKELLÁTÁS /ÁLLAMI GONDOZÁS/

A gyermekvédelmi törvény szerint anyagi okok miatt nem lehet kiemelni egy gyermeket a családból. Mégis nagy számban vannak állami gondozásban szegénység miatt gyerekek.